duminică, 6 februarie 2011

Chapter IX-Part I(Confusion)



Am privit in gol timp de cateva secunde. Nu stiam ce sa-i zic.In momentul in care am hotarat sa-i raspund, mi-a luat-o inainte.
-Aaa uita ca te-am intrebat asta. Scuza-ma. Stiu ca esti aici pentru Lexy.
Am zambit intr-un mod aprobator.
-Ca tot am ajuns in acest punct, iarta-ma daca sunt prea direct, dar chiar ma intereseaza sa stiu ce legatura ai cu ea. Cu ce ma poti ajuta?
-Chris, o cunosc foarte bine. Doar atunci cand eviti o persoana ajungi sa faci opusul lucrurilor care ii plac ei.
-Ce vrei sa spui cu asta? De ce sa o eviti?
-Nu are rost sa o mai lungesc. Sunt amanta viitorului ei sot.
-Nemernicul! am ingaimat.
-Zici asta despre el pentru ceea ce ii face ei, nu?
-Da, Alejandra. Vreau sa stiu tu de ce accepti situatia asta?
-Ma temeam ca vei spune asta. Sunt de acord doar pentru simplul fapt ca eu ma aflu aici, in bordelul lui exclusiv pentru a-i satisface placerile atunci cand are nevoie. Pe mine doar ma foloseste. Iar fara el nu as avea cu ce sa traiesc.
-Nu ai avea cum sa traiesti cu haine de firma? Chiar crezi ca nu stiu sa fac diferenta intre o persoana care nu are bani si una care isi permite sa se imbrace de la Gucci?
-Christian, nu intelegi! De ce nu ma lasi sa vor…
Ma scosese din sarite. Aveam impresia ca sunt pure pretexte si ca isi bate joc de mine.
-Alejandra, gata! am strigat. Vrei sa spui ca ai venit la barul acelui hotel sa ma cauti pe mine? Pareai chiar de a casei. Nimeni sarac nu-si permite sa bea tequila. A nu avea bani nu e un pretext sa te prostituezi.
-Dar nu ma prostituez! Ma culc doar cu Eliot!
-Si te plateste pentru asta. Cum o sa numesti acest serviciu? Preferi sa-ti zic ca esti prostituata de lux?
-Inceteaza! Nu ai nici un drept sa ma judeci.
Avea dreptate, dar nu suportam atitudinea ei.
-Da asa e. Nu vad de ce imi pasa de situatia ta. Am venit aici pentru Lexy.
-Iti pasa? M-a intrebat surprinsa.
Am inghitit in sec. Nici eu nu realizasem ce spusesem. Eram contrariat.
-Mi-ar pasa de oricine in situatia ta.
-Mda, ma gandeam eu. Acum ma lasi sa iti explic? Sau vrei sa pleci si sa nu aflii ce te intereseaza?
-Spune…
-Eliot m-a sunat si ieri seara. Eu sunt sclava lui, Chris. Daca nu sunt acolo atunci cand el imi ordona sa fiu, ma ia mama dracu. Ai inteles? Chiar crezi ca imi doresc viata asta? O urasc, dar nu am ce sa fac. S-a atasat de mine atunci cand eram pura ospatarita la unul din hotelurile lui. De la acea slujba am ajuns sa fiu carpa lui de sters pe jos. Si stii ce? La inceput nu a fost asa deloc. Se comporta chiar foarte frumos cu mine, ba chiar mergeam la masa impreuna si imi marise salariul ca ospatar. Si asta pana cand a aparut iubirea vietii tale, Lexy Rodarde. Am blestemat-o, Christian. Nici nu ai idee cat de mult s-a schimbat Eliot de atunci.
Eram in soc. Inca nu realizam ce imi zicea. Procesam informatia destul de greu. Imi parea rau de ceea ce trebuia sa suporte zilnic, dar si mai tare ma intriga faptul ca o ura pe Lexy.
-De ce nu pleci? A fost singura intrebare pe care am putut sa o articulez.
-Pentru ca m-ar gasi si in gaura de sarpe. Am indraznit doar sa-i propun sa plec, sa ma angajez in alta parte si m-a plesnit. Mi-a jurat ca daca voi indrazni vreodata sa fug de el nu voi mai avea zile sa povestesc ceea ce mi s-ar putea intampla. E obsedat de gandul ca nu ma va mai avea langa el. Acum ca a aparut Lexy, nu ma mai bate la cap asa de mult. Mi-a povestit tot ceea ce se intampla intre ei doi.
Simteam cum fierb de nervi.Cum se putea sa existe o asemenea jigodie de om.Daca l-as fi avut in fata mea cu siguranta l-as desfigura. In ochii Alejandrei se formeau lacrimi. M-am apropiat sa o imbratisez. In acel moment a inceput sa planga.
-Shhh, linisteste-te. Iarta-ma ca m-am grabit sa trag o concluzie. Poate nu e tocmai momentul potrivit, dar spune-mi ce s-a intamplat intre ei doi? Lexy il iubeste? Cum se comporta cu ea? Daca a indraznit sa o atinga…
-Te inteleg si stiu ca asta te intereseaza. Nu stiu daca il iubeste, dar sunt sigura ca nu i-a facut nimic…inca.
Am reactionat rapid.
-Cum adica „inca”?
-Mi-a spus ca pana o sa se casatoreasca cu ea totul o sa fie perfect in ochii tuturor. Nu-si doreste decat sa puna mana pe averea ei. Desi are poate prea mult, sustine ca niciodata nu e indeajuns. E bolnav de lux si tocmai de aia imi da bani sa ma imbrac. Stiu ca ma iubeste si ii e teama sa nu-l parasesc, dar are un mod obsedant de a-si arata afectiunea.
-Continua, am spus in cele din urma.
-Lexy e in siguranta deocamdata. Dupa casatorie o sa-i faca viata un calvar. Mi-a jurat asta. Nu o va lasa nici macar sa isi viziteze tatal. Are planuri diabolice cu ea.
Am incremenit.
-Alejandra, de ce dracului nu ai spus nimic pana acum? De ce nu cauti ajutoare? Vrei sa o omoare si apoi sa spui ce stii? Dumnezeule!
Nu-mi venea sa cred ca mai aveam foarte putin timp de a o salva.
-NU! Chistian, nu o va omori. Stiu ca nu ar fi in stare de asta.
-Alejandra, te bate! Ce crezi ca urmeaza dupa asta?
-Nu a intrecut masura niciodata.
-Nu exista asa ceva. Nu pot sa cred ca ii tii partea. Atunci m-am gandit ceva mai bine asa ca am intrebat-o ferm. Il iubesti?
A oftat.
-Da. Nu asa cum o iubesti tu pe Lexy, frumos si sincer. La noi iubirea ca in povesti nu exista. Dar a fost mereu cu mine cand mi-a fost greu si mereu m-a ajutat, chiar daca petrec zile de calvar cu el. Mi-as fi dorit sa te fi cunoscut pe tine in locul lui. Probabil te-as fi iubit mai mult decat orice pe lumea asta.
Cuvintele ei ma flatau, dar nu vedea in mine decat o persoana capabila sa o ajute sa iese din situatia in care se afla. Am strans-o in brate. Desi nu vruia sa recunoasca tot ce si-ar fi dorit in acel moment ar fi fost sa scape de acel om de nimic.
-In momentul in care te-am zarit acolo, la bar, am simtit acel fior de emotie ca atunci cand esti la inaltime pentru prima data. Ii multumeam Domnului ca erai acolo. Stiam ca daca ma apropii de tine voi reusi sa-ti trezesc interesul pentru a-ti putea povesti toate acestea astazi.
-Si sarutul a fost tot parte din planul de a-mi atrage atentia? Era o intrebare ce ma framanta oarecum.
-A fost ceva de moment. Nu intentionasem sa fac asta, dar in momentul in care am realizat cat de frumos e ca cineva ca tine sa tina asa mult la o fata pur si simplu am simtit invidie. Vruiam ca macar pentru o clipa sa primesc si eu putin din acel sentiment. Stiu ca pentru tine nu a insemnat nimic, dar nu regret ca am facut-o. Iarta-ma daca gestul meu te-a suparat.
Se insela amarnic. Ceva insemnase pentru mine, caci imi doream sa mai fac asta o data, iar acum cand o simteam asa lipsita de aparare dorinta crestea din ce in ce mai mult. Am desprins-o de mine, privindu-i ochii negrii incetosati. Mi-am apropiat buzele de ale ei. Erau fierbinti si tremurau-plansese. Lacrimile ce i se prelinsesera pe buze mi-au dat un gust sarat, dar placut. I-am mangaiat parul usor, suav. Simteam ca trebuia sa ma comport cu ea mai delicat decat o facusem vreodata cu cineva. Acel mod in care ma strangea in brate imi aducea aminte de Lexy nonstop. Nu vruiam sa inceteze. Singurul lucru de care inca nu-mi dadeam seama era urmatorul: continuam sa o sarut pentru ca imi aducea aminte de femeia pe care o iubeam sau faceam asta doar pentru simplul fapt ca Alejandra trezea in mine sentimente noi?

3 comentarii:

  1. Eu cred ca motivul pentru care se simtea atras de ea era strict fizic. Ok, ii spusese "povestea vietii ei", dar asta nu inseamna ca o cunoaste. E putin evident faptul ca Lexy se afla in tipa din fata lui, si, din cate mi-o aduc eu aminte pe Lexy, parea destul de dura, dar doar la suprafata. Mda, ca si...Alejandra.
    Dar tipa din urma nu-mi inspira incredere. E un fel de prostituata, si bine a zis el de lux. Zilele astea m-am apucat sa citesc Pictorita din Shanghai, cam ceva in genu asta imi inspira Alejandra, numai ca ea era "rezervata" doar pentru un tip.

    Apoi, mi se pare cam ireal ceea ce actualul iubit viitor sot al lui Lexy face. Evident e o poveste, si probabil ca ar tine un timp, dar nu-mi imaginez o viata lunga asa. Lexy nu ar rezista.

    Era o casatorie aranajata, parca?

    Intr-un final ai pus capitolul urmator, a fost super. Dar sunt curioasa cum vor decurge lucrurile. Probabil vor petrece ceva timp impreuna...Desi A. nu e potrivita pentru el.

    Alejandra e un calmant provizoriu, Lexy e un fel de drog.

    xoxo,miku

    RăspundețiȘtergere
  2. "Alejandra e un calmant provizoriu, Lexy e un fel de drog."
    Mi-a placut asta Miku:d.
    Mda..dupa cum si numele capitolului...cred ca este o confunzie referitor la ceea ce simte Chris..cred ca doar Alejandra ii amintea de Lexy.Sunt sigur ca cu ea va ramane si ea este cea pe care o iubeste.:-??...interesanta si povestea Alejandrei,inteleg ca are nevoie de bani dar nici eu nu sunt de acord cu ceea ce face:)..dar asta este povestea:d.
    Putin ciudata si iubirea bolnava dintre Alejandra si viitorul sot al lui Lexy,si mai nou sentimentele A. pt C.
    Ma bucur ca ai pus in sfarsit continuarea:d..chiar mi-a placut,ca de obicei:d
    Bravo si multa inspiratie in continuare!:*>:D<

    Mada;x

    RăspundețiȘtergere
  3. No coment! se pare ca lucrurile incep sa se complice.
    Totul devin foarte intrigant pentru mine.

    RăspundețiȘtergere